sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ole puolellamme, älä meitä vastaan

9.2. Viides sunnuntai loppiaisesta, St Paul´s, city

Johannes sanoi Jeesukselle: ”Opettaja, me näimme erään miehen ajavan pahoja henkiä ulos sinun nimessäsi. Me yritimme estää häntä, koska hän ei kuulu meihin.”
    Mutta Jeesus vastasi: ”Älkää estäkö häntä. Eihän yksikään, joka tekee voimateon minun nimessäni, voi heti perään puhua minusta pahaa. Joka ei ole meitä vastaan, on meidän puolellamme. Totisesti: joka antaa teille maljallisen vettä sen tähden, että te olette Kristuksen omia, ei jää palkkaansa vaille.” (Mark. 9: 38–41)

Ihmisen perusluonteeseen kuuluu tehdä rajoja, jakaa ihmisiä meihin ja muihin. Kyse on uteliaisuuden ja turvallisuuden tunteiden välisestä tasapainosta. Onko joku meidän porukkaa vai vieras? Kristitytkin vierastavat toisiaan ja rakentavat raja-aitoja tai muureja, vaikka rakastaa tulisikin.

Jeesuksen suhtautuminen toisiin on salliva. Joka ei ole meitä vastaan, on meidän puolellamme. Matteuksen ja Luukkaan evankeliumeissa hänen kirjoitetaan sanoneen, että joka ei ole meidän puolellamme, on meitä vastaan. Valitaan me tämä armollisempi tulkinta.

Sille, joka antaa janoiselle Kristuksen palvelijalle maljallisen vettä, on luvassa hyvää. Pienissä hyvissä teoissa välittyy Jumalan tahto ja rakkaus tässä ajassa.


Annetaan vettä janoisille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti