perjantai 11. huhtikuuta 2014

Retkellä Mirambeena puistossa



Japanilaisen puutarhan jälkeen oli hyvä jatkaa kotiseutumatkailua, varsinkin kun aurinko paistoi ja oli sopivan lämmin. Pakkasimme päiväkahvit oranssiin kirjastokassiin ja menoksi.

Aivan pappilan lähellä kulkee  Georges river, jonka sivu haaran Prospect Creekin jaHenry Lawsson Driven väliin jää pitkä ja kaunis puisto nimeltä, Mirambeena Regional Park, joka koostuu oikeastaan viidestä puistosta tai alueesta ja nämä kuvat ovat alueesta, jonka nimi on Shortland Brushissa.

Samassa puistossa käymme lauantaiaamuisin juoksuklubin treeneissä, joku juoksee, toinen kävelee ja minä sauvakävelen, mutta se on eriasia.

Australialaisten puistojen hyviin ominaisuuksiin kuuluu se, että niissä on aina ilmainen vessa, joka ei haise pahalla, mutta paperia ja käsienpesumahdollisuus on. Toinen hyvä ominaisuus on, että niissä hyviä piknikalueita, joissa on pöydät ja grillit, ei muuta kuin kokkaamaan ja syömään.

Mirambeena puistossa on kuitenkin se ongelma, että ihmiset eivät siivoa jälkiään ja joskus olen nähnyt siellä isompaakin jätettä sähköhelloista ja jääkaapeista lähtien. Kiellettyä, sakon uhalla, mutta silti joku haluaa maisemoida kaunista puistoa näin.


Puistossa on pienen pieni mäntymetsikkökin, tosin männyt ovat toista laatua kuin Suomessa, mutta tuoksuvat pihakalle ja kätkevät sisäänsälintoja, joita voi toiveikkaana yrittää kiikaroida.


Kauniissa Mirambeena puistossa on pieniä lampia, joiden vesi on vihreänruskean sameaa ja ihan varmasti uimakelvotonta. Kahvin juonnin lomassa yritimme bongata lintuja. Näimme kaksi mustaa joutsenta, joukon iloisia  ankkoja, nokikanoja, sulttaanikanoja, ibiksiä, magpieta, pieniä ruskeita lintuja ja linnun, jolla oli pitkät keltaiset jalat.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti