torstai 23. helmikuuta 2012

Murdoch veti voiton

Sanomalehden tilaaminen on Suomessa helppoa. Täällä se on aika haasteellinen homma. Tilasin joulukuussa Sydney Morning Heraldin. Kotiinkannon piti alkaa 10 työpäivän (!) kuluttua. Ei vaan tullut. Useiden puhelinsoittojen ja sähköpostien jälkeen totesimme puolentoista kuukauden yrittämisen jälkeen asiakaspalvelun kanssa, että lehti nyt ei vaan tule. Ilmeisesti News Agency, jonka tehtävänä oli lehti jakaa, ei jostain syystä siihen kyennyt tai ryhtynyt. Sain  rahat takaisin. Ja toivotuksen, että tervetuloa myöhemmin asiakkaaksemme...

Tuumattuamme asiaa päätimme koettaa, onnistuisiko The Australian lehden tilaaminen. Soitin tilaajapalveluun ja kysyin, onnistuuko kotiinkanto meidän asuinalueellamme. Lupasivat ja tilasin. Viikon päästä piti tilauksen alkaa. Tuli odotettu päivä, mutta aamulla ei tullut lehteä. Iltapäivällä tuli - väärä lehti: Daily Telegraph. Telegraph on samaa mediamoguli Rubert Murdochin konsernia kuin Australian. Parin puhelinsoiton jälkeen tilanne korjaantui ja nyt jo monta päivää on aamukahville voinut noutaa nurmikolle heitetyn lehden, joka sateita varten on muovitettu ja varmuuden vuoksi vielä nippusiteen pätkällä sidottu.

The Australian pihakiveyksellä.

Torstain etusivu.
Tämän päivän etusivun täytti Työväenpuolueen jo kuukausia jatkuneen johtajakiistan uusi käänne. Pääministeri Julia Gillard ja ulkoministeri Kevin Rudd ovat käyneet valtataistelua pääministerin paikasta. Rudd erosi eilen ulkoministerin tehtävästä, ja tänään ilmoitti haastavansa pääministerin puolueen sisällä. Täkäläinen järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden, että istuvan pääministerin luottamus punnitaan puolueen sisäisenä kysymyksenä. Juuri tällä tavoin Julia Gillard tuli itse pääministeriksi kesäkuussa 2010 syrjäyttäen istuneen pääministeri Ruddin.

Näiden kahden taistelu on ruokkinut sekä television että sanomalehtien tarjontaa. Ja opposition puheenjohtaja Tony Abbot on kuin rakkikoira, joka aina kun mahdollista, yrittää kalastaa irtopisteitä työväenpuolueen sisäisestä kriisistä.

Maanantaina on edessä sitten äänestys Gillardin ja Ruddin välillä. Ja koska kyseessä on vähemmistöhallitus, saattaa tämä kiista johtaa jopa ennenaikaisiin vaaleihin.

1 kommentti:

  1. Eläköön kotiin kannettu sanomalehti ja lehdistön sananvapaus! Aamukahvi ja -tee on saanut arvoisensa seuran, vaikka apua parempaa seuraa ei olekaan :)

    VastaaPoista