lauantai 7. huhtikuuta 2012

Veden katselijat


Pitkäkoski Helsingissä. Myös siellä voi perhokalastaa!

“...we are water watchers and, because of this but perhaps without realising it, we are prescient about nature and often have a sense of what is going to happen next. We have become guardians of our future simply by sitting by, or walking along, a river. We are not just takers of fish; we are lovers of nature first.

Tuossa lainauksessa kiteytyy Tony Taylorin viehättävän kirjan Fishing the River of Time (The Text Publishing Company. 2012) perusfilosofia. Taylor on Sydneyssä asuva eläkkeellä oleva paleontologi. Ikää hänellä on 84 vuotta ja tämä on hänen ensimmäinen kirjansa!

Taylor ihastui perhokalastukseen nuorena miehenä ja vietti vuoden verran Kanadan länsirannikolla Vancouver Islandilla kalastaen perholla ja tehden tutkimustyötään. Vuosikymmenten jälkeen hän palaa samalle joelle, Cowichanille, tavatakseen ensimmäistä kertaa kahdeksanvuotiaan pojanpoikansa. Isoisän tarkoitus on opettaa nuorelle Nedille perhokalastusta ja sen filosofiaa.

Kirja on kaunista luonnon ylistystä ja hienoja tarinoita muun muassa hullusta ruotsalaisesta, joka puolustaa kalansaalista mustakarhua vastaan heittämällä sitä kivellä päähän.

 Kalansaalis ei ole kummoinen, mutta Tonyn ja Tedin suhde kasvaa läheiseksi. Kaikkea ei isoisä kerro, vaan jättää pojalle mahdollisuuden etsiä oman tiensä ja löytää oma suhteensa kalastamiseen ja jokeen. Koskettava kirja perhokalastuksen ja virtaavan joen ihanuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti