perjantai 5. lokakuuta 2012

Kausi vaihtuu

Bulldogsien (vas.) ja WSW:n lippikset ja Swansien juhlaviiri.
Viime viikonloppuna oli rugby- ja aussifutiksen päätöskierros. AFL-sarjan, eli Australian Football Leaguen finaalissa lauantaina 29.9. pelasivat Hawthorn Hawks ja Sydney Swans. Sydneyn Joutsenet voittivat 91-81.

Seuraavana päivänä ratkaistiin NRL:n (National Rugby League) mestaruus. Melbournen Storm oli vahvempi kuin Sydneyn Bulldogs tuloksella 14-4.

Pelissä on eroa

Sinivalkoista! Martti, Riitta, Glenn ja
Tuomo rugbyottelussa!
Aussifutis ja rugby poikkeavat toisistaan aikalailla. Rugby on paljon rajumpi laji, siinä miestä taklataan surutta eikä suojuksia ole. Ideana on pelata miestä, ei palloa - jos sitä soikiota palloksi haluaa kutsua. Pisteitä tulee siitä, kun pallo viedään vastapelaajan maaliviivan yli ja se koskettaa maata. Aussifutis ei ole ollenkaan niin fyysistä ja siinä maalit tehdään potkaisemalla pallo kahden korkean tolpan väliin.

Kulkueen jäljiltä oli hyvä pulikoida
paperisilpussa!
  
Kävin katsomassa kolme rugbyottelua ja AFL:n finaalin seurasin telkkarista. Täytyy sanoa, että AFL rupesi myös kiinnostamaan, joten ensi kaudella myös sitä sitten paikan päälle katsomaan.

Perjantaina Swansien pelaajat ja kannattajat marssivat cityssä juhlien mestaruutta.

Swansien juhlaa kaupungintalon edustalla.

Oikeata jalkapalloa 

Tänä viikonloppuna alkaa sitten eurooppalaisittain perinteinen jalkapallokausi. Ostin uuden seuran, Western Sydney Wanderersien (WSW) kausikortin. Seura peri talousvaikeuksien takia sarjasta suljetun joukkueen paikan ja sen omistaa Australian jalkapalloliitto.

Tämä oli maukkainta WSW:n harjoitus-
ottelussa Sydney Unitedia vastaan
elokuun lopulla. WSW hävisi 2-1!
Kansainvälistä huomiota täkäläinen jalkapallo on saanut erityisesti kahden huippuvärväyksen takia. Sydney FC hankki riveihinsä Alessandro del Pierron, Mr. Juventuksen. Newcastle puolestaan Englannissa hienon uran pelanneen Emile Heskeyn. WSW:n huhuttiin hankkivan Michael Ballackin, mutta haaviin jäi lopulta japanilainen Shinji Ono, jonka meriitit tunnetaan täällä idässä. Onon kausi päättyi juuri Japanissa ja hän on todennäköisesti siksi parhaassa pelikunnossa näistä nimimiehistä.

Pohdiskelua on herättänyt miljoonamiesten asema. Del Pierro ja Heskey kuittaavat kaudesta miljoonatilin  kun rivipelaajan palkka on paikallislehden mukaan noin 40 000 dollaria (noin 32 000 euroa) kaudessa. Rugbyliigassa palkkiot ovat aika lailla korkeammat.

Lauantaina 6.10. WSW kohtaa Sentral Coast Marinersin. Aikomus on olla Parramattan stadionilla kannustamassa punamustia voittoon!

1 kommentti:

  1. Hyvä meininki Mara ja Riitta! Noin sitä pitää, teistä pidetään sielläkin, hyvä meininki, jeee
    Tosi kiva kuva teistä rennosti vapaalla. Urheiluhullu löytää aibna lajin, jossa on suosikkijoukkue. Pallo voi olla pyöreä, soikea tai muuta. Pääasia on, että on seuralippis päässä mukana huutamassa, kannustamassa ja välipalana aussilainen kaikilla mausteilla tai muuta hyvää. Tuli vesi kielelle!

    Täällä edetään jännittäviä hetkiä suomalaisen futiksen kanssa, kaksi kierrosta jäljellä ja tuntuu kuin mestaruus olisi kahden kauppa TPS:n hävittyä tänään MIFK:lle.

    VastaaPoista