torstai 18. lokakuuta 2012

Newcastlen katedraali


Newcastlen katedraali ja kellotapuli
Newcastle sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Sydneystä ja se on järjestyksessä toinen kaupunki, jonka eurooppalaiset perustivat Australiaan. Vuosi oli 1787. Aluksi se oli rangastussiirtola, sittemmin kaivoskaupunki ja nyt siellä on maailman suurin hiilisatama.



Sama kirkko, edestä ja takaa.

Newcastlen katedraali sijaitsee korkealla mäellä. Jos oikein ymmärsin, Newcastlen piispanistuin oli ensimmäinen laatuaan Australiassa.
Katedraali on nimeltään Kristuksen kirkon katedraali eli Christ Church Cathedral ja sen on suunnitellut amerikkalainen arkkitehti John Horby. Kirkon rakentaminen aloitettiin 1890-kuvulla ja 162 vuotta myöhemmin oli rakennustöissä päästy niin pitkälle, että kirkon tornikin oli valmis. Katedraali on restauroitu vuonna 1989 maanjäristyksen jälkeen.
Kirkon keskikäytävä alttarilta katsottuna

Newcastlen katedraalissa on paljon kauniita taidetekstiilejä. Kirkkosalissa riippuu 16 viiriä, jotka on suunnitellut paikallinen taitelija Rae Rickhards ja niissä on kuuvattuna ne esittävät arkkienkeleitä ja pyhiä ja yleisenä teemana on hyvän taistelu pahaa vastaan. Viirit on tehty australialaisesta villasta aplikoimalla.  






Jokaisella oma tyyny, melkein kaikilla erilainen




Musiikin ystävän tyyny

Charlesín muistotyyny
Puutarhurin tyyny Paratiisista

Näillä yllä olevilla tyynyillä ei istuta, niitä käytetään polvistuttaessa, joko jumalanpalveluksen tai yksityisen rukoushetken aikana. Ne ovat istuintyynyiksi hankalan kokoisia ja epämukavia, olen kokeillut. 

Kulmantakaa piilosta löytyi helpotus



3 kommenttia:

  1. Olihan pyhäkkö! Aikoinaan kunnolla rakennettu niin säilyy tuossa ilmanalassa pidempäänkin. Ihastutti myös noiden modernien tekstiilien ja vanhojen vuoropuhelu sulassa sovussa. Istuintyynyt tosi hyvä ratkaisu nykyajan herkkäperäisille toimistotyöläisille. Ennen vain istuttiin ja istuttiin kuulemssa tuntien saarnaa puupenkillä.
    Kiva oli katsella paljon kuvia kerralla ja noinkin lähellä kotianne. Maa on ihmeellinen kaikelta osin. Sitä heijastelee myös nuo muutkin aikaisemmat blogit lepakkoineen, kettuineen, käärmeineen muineen.

    Kamera on veraton keksintö ja tää saitti. Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Niille pikkutyynyille ei ole tarkotius istua vaan polvistua. Hyvä, kun tuli puheeksi, lisäsin tekstiin tämän tiedon.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista