perjantai 13. tammikuuta 2012

Martti on nyt virallisesti paikallinen pastori


Loppiaisen tietämissä Australian suomalainen seurakuntaväki kokoontui Suvipäiville. Paikalla oli parisensataa henkeä ja sunnuntain päätösjumalanpalveluksessa Martti asetettiin virallisesti Etelän Ristin seurakunnan papiksi. Tuossa yllä olevassa kuvassa Marttia siunaavat Melbournen pappi ja Australian Suomi-Konferenssin pääsihteeri Jorma Jormakka ja Australian luterilaisen kirkon New South Walesin alueen presidentti (vastaa suomalaista piispaa) Mark Lieschke. 

Virkaan siunaamisessa Martti joutui vastaamaan moneen kysymykseen – vastauskin oli ennalta määrätty: I do. Tosin oli kuulevinani hänen vitsailevan, että pitäisikö varmistaa vaimolta, että ”I do, do I?” Kun kysymyksiin oli saatu oikeat vastaukset, antoivat seurakunnan vanhemmiston jäsenet hänelle Raamatun, vettä, leipää ja viiniä. Sen jälkeen myös minut kutsuttiin eteen, presidentti puhui meille, paikalla olleet papit siunasivat ja lopuksi sanoivat kannustuksen sanoja kukin omalla tyylillään. Kyllä siinä taisi minulta ihan kyynel tirahtaa, oli se sen verran liikuttavaa.

P.S.
Tähän perään vielä selvennys meidän nimiin. Minä en ole rouva Paananen, vaikka Martin kanssa naimisissa olenkin. Emme siis muodosta pariskuntaa nimeltä Martti ja Riitta Paananen. Sellainenkin pariskunta saattaa olla olemassa, mutta se emme ole me. Minä näet en Niemestäni luovu ja se taitaakin olla ainoa maa-alue, joka minulla on ja joka vaivatta kulkee mukana.

1 kommentti:

  1. Siunausta tehtävässäsi Paanasen pastorille ja hänen puolisolleen Niemielle. Oikein vaikuttavan näköinen seremonia. Meillä Oulunkylässä oli tänään kahden työntekijän virkaan siunaamistilaisuus, se oli aivan toisen näköinen ulkoisesti. Toki työtoverit kätten päällepanolla johdatelivat heidän tehtäväänsä. Sen jälkeen oli kirkkokahvit ja puheet. Koeaika sai arvoisensa jatkumon.

    Tosiaan tuo ajoitus virkaanasettamisesta Suvipäivien yhteydessaä oli erinomainen. Saitte heti alkuunsa oivan startin ja tutustumistilaisuuden maanosan suomalaisiin Suvipäivillä. On mukavampi mennä jatkossa toisaalle heidän seurakuntiin vierailulle, kyläilemään. Työsarkaa taitaa olla tiedossa maanosan niemillä, kukkuloilla ja laaksoissa. Kaikkea hyvää tehtävääsi Martti Austraaliassa ja varjellusta teille molemmille.

    VastaaPoista