perjantai 13. tammikuuta 2012

Tammikuussa Suvipäivillä

Täällä Aussilandiassa on moni asia toisin. Kesäpäiviä voidaan ihan huoletta viettää tammikuussa, mutta jouluruokia voidaan sitten puolestaan syödä huoletta heinäkuussa. Sille on jopa oma nimensä Christmas on July.

Tämän tammikuun Suvipäivien järjestelyvastuussa oli Etelän Ristin seurakunta, paikka oli kristillinen leirikeskus vajaan parin tunnin ajomatkan päässä, vuorten juurella. Suvipäivien teemana oli Leipää pelloilta maan. Tarina kertoo, että se tuli Suvipäivien aiheeksi, koska nuo virren sanat olivat soineet Martin päässä ja pulpahtivat ensimmäisenä ulos, kun aiheita ryhdyttiin miettimään.

Suvipäivillä puhuttiin siis leivästä. Papit teoreettisesti ja teologisesti, naiset vaihtoivat hapanleipäohjeita ja lapset leikkivät Leipuri hiivaa, tiedäthän hänet, joka asuu Kumputiellä.

Tapahtumassa oli paljon uusia ihmisiä ja paljon mukavia ihmisiä. Kaikki iloitsivat siitä, että mukana oli niin monta lasta ja nuorta ja taisipa joku vanhemmista salaa kadehtia heidän ohjelmaansa, jossa tuntui olevan menoa ja meininkiä. Onneksi lapset ja nuoret järjestivät vähän ohjelmaa myös aikuisille.

Tässä ovat paikalliset suomalaispapit ”leivänpaahtimessa” vastaamassa lasten kysymyksiin. Kuinka vanha Jumala on? Mitä pappi tekee? Suosikki kirjasi? Mitä tarkoittaa, kun sanotaan että Jeesus oli ihmisen poika? Nämä ja monta muuta kiperään kysymystä tuli ja välillä meni pastoreilta sormi suuhun ja oli myönnettävä, etteivät he tiedä.


Lisää Suvipäivistä voit lukea Kotimaa-lehdestä.

1 kommentti:

  1. Hyvä ja onnistunut teema! Mainion tekstin perusteella kaikilla oli mihin tarttua teemankin puitteissa keittiössä, pöydässä, sanassa. Oli mukaan viemisiä kotia mentäessä. Lasten kysymykset leipägrillille laittoi mietityttämään teologeja näököjään aidosti.

    Mukavaa luettavaa Riitan teksti, reportteri omasta takaa, kun Mara on areenalla.

    VastaaPoista