lauantai 26. tammikuuta 2013

Kiireinen tammikuu

Tammikuu on mennä viuhahtanut kovalla vauhdilla. 

Sydneyn ilotulitusta.
Meillä se alkoi upeasti Sydney ilotulitusta katsellessa. Olimme Bradley´s Head nimisellä niemellä, josta oli loistava näköala Harbour Bridgelle ja oopperatalolle. Brisbanen pappi Tommi Vuorinen oli vaimonsa Leenan ja lastensa Aapelin, Tuomaksen ja Minnan kanssa meillä kylässä ja tietysti myös ilotulitusta katsomassa. Anni ja Iina olivat jääneet kotimiehiksi, eli heidän työvelvoitteensa pitivät heidät Brisbanessa. Seisemän miljoonan dollarin ilotulitus oli komea!


Riitta kyselee Juutisen Erkiltä lintuasioita. 
Loppiaisviikonloppuna oli vuorossa perinteiset Suvipäivät Canberran lähellä. Sinne kokoontui noin 100 ihmistä eri puolilta maata. Ohjelmassa oli mm. linturetki, jolta tämä kuva on.

Tuskin olimme ehtineet kotiin Canberrasta, kun tyttäreni Pirita ja poikakaverinsa Timo tulivat meille kahden ja puolen viikon vierailulle. Heidän kanssaan näimmekin paljon.  

Kiertoajelu Berrima-Kangaroo Valley-Kiama, Hunter Valleyn alue, johon kuului mm. päiväretki alueen viinitiloille. Hunter Valley tuottaa paitsi hiiltä myös neljä prosenttia Australian viineistä.

Tällä alueella koettiin ennätyslämpötiloja. Sydneyssä mitattiin 48 astetta ja samoihin lukemiin päästiin myös Hunter Valleyssä, jossa olimme tuona päivänä. Pahimmillaan New South Walesin alueella riehui yli 130 pensaspaloa samaan aikaan! 

Ajoimme yhden uhkaavan palon ohi Cessnockista lähtiessämme.

Kolme sisarusta iltapäivän valossa.
Blue Mountains ja sen kolme sisarusta olivat myös nähtävyyksien listalla. Aamusta näkyi vain sumua, illalla leidit jo jäykistelivät!
Aamu-usvassa ei näkynyt juuri mitään.





Kävimme samalla reissulla tutustumassa myös Jenolan luolastoon. Mahtavaa!

Jenolan luolissä on välistä aavemainen tunnelma.
Jenolan papukaijat pitävät ranskalaisista!

Pirita ja Timo ovat palanneet Suomeen. Kesä jatkuu, aurinko on lähtenyt kohti pohjoista. Elämme jälleen rauhallista arkea.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti