keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kristus herättää uskon

Ajatuksia päivän tekstistä. 25. sunnuntai helluntaista. Kuolemasta elämään. St Paul´s. 10.11.2013. Matt. 9:18-26.

Ihmisen uskonvarmuus vaihtelee. Joskus uskaltaa rohkeasti olla Jeesuksen seuraaja väenpaljoudessakin. Joskus epätoivon hetkellä saattaa ajatella, että usko on kokonaan kuollut. Päivän tekstissä löytyy hyvä uutinen molempiin tilanteeseen.

Pitkään sairastanut nainen rohkeni lähestyä Jeesusta väkijoukon keskellä. Usko, eli rohkeus ja uskon teko, kosketus Mestarin viitan tupsuun, riittivät parantamaan hänet.

Toinen ääripää on kuollut tyttö. Hänellä ei ole rohkeutta, hänellä ei ole uskoa, hän on kuollut. Kristus tulee hänen luokseen ja koskettaa. Kuollut herää. Tapahtuu ihme ilman kohteen omaa uskoa. Sitä on Jumalan työ meidän elämässä.

Toisaalta tytön isällä oli uskoa ja rohkeutta hakea Jeesus paikalle. Joskus toisten usko ja rohkeus kantaa heikkoja ja kuolleita. 


1 kommentti:

  1. Tänä Tuomiosunnuntaina lukiessani pari pyhää sitten olevaa tekstin yhteenvetoa voin jos milloin tuntea pistoa uskon ja tekojen merkityksestä nyt ja peruutuspeiliin katsoessani. Miten oikeasti usko on ilmentynyt, onko se kohdenetunut, näkynyt muissa lähimmäisessä, vähäosaisia lähimmäisä kohdatessaan. Ei riitä, että uskoo ja toivoo armon käyvän vaan usko ilman tekoja ei ole lopultakaan mitään. Vaikka emme tekojemme kautta tule pelastetuksi, vain ukson kautta.
    Tuomiosunnuntaina ollaan tavallaan tilillä, välitilinpäätös, mikä voi ollakin lopullinen.
    Pian alkaa adventin aika, toivoa valosta tänne pohjolan pimeyden keskelle.

    VastaaPoista