torstai 30. tammikuuta 2014

Onko aikaa viipyä?

Ajatuksia sunnuntain evankeliumitekstistä (Joh. 4: 39–42). 
26.1.2014 Oak Flats

Jeesus viipyi kaupungissa kaksi päivää. Viipyminen tarkoittaa sitä, että ei ole kiire, on aikaa.  Mitä tapahtuisi, jos hän viipyisi sinun kaupungissasi tai sinun kodissasi kaksi päivää? Entä jos Jeesus viipyisi sinun elämässäsi kaksi päivää? 

Ehkä kysymys on pikemminkin siitä, onko minulla aikaa viipyä Vapahtajan seurassa. Onko aikaa hiljentyä, pysähtyä, mietiskellä, rukoilla, tutkia sanaa?

Samarian kaupungissa ihmiset uskoivat, kun Jeesus viipyi siellä. Niille, jotka jo uskovat, Jeesuksen viipyily merkitsee uskon vahvistumista ja kasvamista. Päivän toisessa lukukappaleessa uskolle annetaan määritelmä ”Se on sen todellisuutta, mitä toivotaan ja sen näkemistä mikä ei nähdä.”(Hepr.11:1).

Toivo on uskon yksi ulottuvuus. Toinen on luottamus. Toivo ja luottamus kantavat huomiseen.


1 kommentti:

  1. "Ehkä kysymys on pikemminkin siitä, onko minulla aikaa viipyä Vapahtajan seurassa. Onko aikaa hiljentyä, pysähtyä, mietiskellä, rukoilla, tutkia sanaa?"

    Hyvä kysymys, Martti. Onko minulla aikaa? Miten aikani käytän, kun kaikkea mahdollista on vain tehtävä koko ajan. Onko sitten eläkkeellä aikaa, vai kerkiänkö eläkkeelle? Sitku, sitku... Aikaa on vain liian vähän ja välttäämättömät asiat tulee tehdä. Mikä on sitten lopulta tärkentä? Nyt vain selityksiä, omantunnon kiemuroissa.
    Siellä aamu sarastaa, meillä jo yö. Nukkumaan tulisi käydä, iltaluku lukea - viipyä enemmäkin sana äärellä. Totta.
    Aikaa ei tunnu olevan edes Pappilan sivuillakaan käymiseen. Kolmeen kuukauteen nyt vasta kommentoimassa sinun sivustoja. Ajattele kolmen vikon päästä istutaan koneessa tähän aikaan kohti itää, aika rientää. Se on niin tapetilla.

    VastaaPoista