sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Osa valittua kansaa

16.2.2014 Woy Woy 

Muistakaa, että olette Herralle, Jumalallenne, pyhitetty kansa. Herra, teidän Jumalanne, valitsi teidät maailman kaikkien kansojen joukosta omaksi kansakseen.
    Ei Herra siitä syystä mieltynyt teihin eikä valinnut teitä, että te olisitte kansana kaikkia muita kansoja suurempi - olettehan kaikista kansoista pienin. Herra rakasti teitä, ja pitääkseen esi-isillenne vannomansa valan hän vei teidät väkevällä kädellään pois Egyptistä, orjuuden maasta, ja lunasti teidät vapaiksi faraon, Egyptin kuninkaan, vallasta. (5. Moos. 7: 6-8)

Mikään kansa ei voi päättää olevansa valittu kansa, vaan päätös on aina Jumalan. Jumalan valinta tekee kansasta tai yksilöstä pyhän, Hänelle erotetun ja Hänelle kelpaavan. Viides Mooseksen kirja puhuu paljon Jumalan ja Israelin välisestä liitosta, puhutaan vanhasta liitosta Jumalan ja Israelin välillä.

Uusi liitto on Jumalan ja Jumalan kansan – kaikkien kristittyjen – välinen liitto. Kun vanhassa liitossa Jumala odotti tekoja, uudessa liitossa Jumala odottaa kansaltaan uskoa. Hyvät teot seuraavat uskoa ja nousevat sydämestä.


Vanhan testamentin Jumala johdatti omansa pois orjuudesta ja lunasti heidät vapaiksi. Uuden testamentin Jumala on tehnyt rauhan ihmisten kanssa Kristuksen sovituskuoleman vuoksi. Edelleenkin hän johdattaa ja vapauttaa orjuuden alta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti