torstai 23. lokakuuta 2014

Kirkkokahvit on ollu aina

8. marraskuuta 2014 se ilmestyy!




 Olli Kaukonen muistelee Kirkkokahvit on ollu aina -kirjassa näin: 
”Kangaroo Valleyssä oli seurakunnan piknik ja aluetta koetteli kova helle. Suora auringonpaiste oli koettelemus. Pidin kirkonmenot kenttäjumalanpalveluksen kaavalla Lempi Valtosen sombrero päässä ja seisoin vessarakennuksen seinustalla varjossa.”

Kirkkokahvit on ollu aina -kirja vie lukijan Australiaan. Se kertoo Sydneyn suomalaisen seurakuntatyön 50-vuotisesta taipaleesta. Kirja on kuin mosaiikki. Tässä muisteluskirjassa seurakuntalaiset, työntekijät ja heidän perheensä kertovat muistojaan ja juttujaan seurakunnan toiminnasta, tapahtumista ja mukana olleista ihmisistä.

Kirkkokahvit on ollu aina -kirja esittelee huumorintajuisen seurakunnan, jonka hengellisyyteen on kuulunut yhdessäoloa ja jakamista, hiljentymistä ja nauramista, toisten luona kyläilyä ja oman kodin avaamista toisille. Omaperäisellä kekseliäisyydellä, luovuudella ja ennakkoluulottomuudella on löytynyt ratkaisut seurakunnan ongelmiin. Kirjassa kerrotaan myös papeista, jotka ovat tarttuneet lapioon, esiintyneet keijuna tai mannekiinina, ja papinrouvista, jotka ovat tehneet hiljaista työtä miestensä rinnalla. 

Kirkkokahvit on ollu aina on kertomus siirtolaisseurakunnasta, jossa on pidetty hauskaa hengellisyydestä tinkimättä, ja jonka esimerkistä kelpaa ottaa mallia niin Suomessa kuin muuallakin.

Nepean killan puheenjohtaja lahja rahkonen kertoo killan toimintaperiaatteista: 
”Bisneshän meillä oli aina mielessä, totta kai, me tehtiin rahaa. Me on kerätty rahaa syömällä ja hauskaa pitämällä. Me ollaan varmaan sellainen villin lännen kilta. Muualla voi olla hartautta enemmän.  Meillä killan kokous on jaettu niin, että on se hartaus, mutta ihmisillä pitää olla hauskaa ja pitää saada vaihtaa keskenään mielipiteitä.”

Kirkkokahvit on ollu aina -kirja paljastaa myös sen, miten papin työhön liittyvät sukkahousut, naamiaiset, juoksukilpailut, avaruuskävely ja alaston mies vaatturin pöydällä. 



Suomessa kirjaa myy Siirtolaisuusinstituutti ja tässä yhteystiedot:
Siirtolaisuusinstituutti, Eerikinkatu 34, 20100 Turku.
Puh +358 2 28 404 40
E-mail
krhemi@utu.fi, Kotisivu siirtolaisuusinstituutti.fi




Australiassa kirjan voi joko ostaa Etelän Ristin seurakunnan tilaisuuksissa tai tilata sen soittamalla pappilaan (02) 97866849 tai sähköpostitse
riitta.sydney@gmail.com, martti.sydney@gmail.com
Kirjan hinta Australiassa on $15 + postituskulut.

2 kommenttia:

  1. Hyvälle näyttää kirjan esittely ja tämä sivu kiinnostavine yksitysikohtineen. Onnitteluni kirjan tekijälle / tekijöille, josta varmasti mielenkiintoista luettavaa pitkäksi aikaa.

    Onnitteluni myös 50 - vuotta täyttävälle ja juhlivalle Etelän Ristin seurakunnalle Sydneyn lämpöön tämän viikonlopun aikana ja samalla haluan seuraavin lainasanoin toivottaa kaikkea hyvää seurakunnan jäsenille, maalikoille ja työntekijöille eri yhteyksissä nyt kirkkokaffeilla ja tulevaisuudessa.

    " Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette tekään pysty tekään , ellete pysy minussa.
    Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn , tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään". Joh.13: 4-5

    Mukavin muistoin Pääsiäisen 2014 aikaan siellä seurakunnan toimintaan tutustuen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Kiitos kirjan hienosta kansikuvasta!

      Poista