maanantai 17. syyskuuta 2012

Väkivaltaiset mielenosoitukset levisivät Sydneyyn

Lauantaina 15.9. uutiset kertoivat Sydneyn keskustan mielenosoituksesta, jossa ääri-islamilaiset ottivat yhteen poliisin kanssa. Syynä mielenosoitukseen oli sama video, joka on aiheuttanut levottomuuksia Libyassa, Egyptissä ja muualla islamilaisessa maailmassa. Mielenosoittajia oli jokunen sata.

Pari poliisia loukkaantui ja joutui käymään sairaalassa, mielenosoittajista pidätettiin muutamia ja poliisi hajotti Yhdysvaltain lähetystön edustalle kokoontuneen vihaisen joukon käyttämällä mm. pippurikaasua.

Poliitikot kiirehtivät tuomitsemaan mielenosoituksen ja totesivat, että Australiassa ei toimita näin. Myös maltilliset islamilaisyhteisön johtajat tuomitsivat väkivallan ja sanoivat sen olevan vastoin islamin oppia. Seuraavina päivinä myös kolumnistit pohtivat tapahtunutta ja joku totesikin, että tällainen toiminta ruokkii ainoastaan rasismia ja tuhoaa sitä yhteistyötä ja sopua, mitä eri uskontokuntien ja etnisten ryhmien välillä on saatu täällä aikaan.

Poliisi on luvannut saattaa lisää mielenosoituksen taustahenkilöitä vastuuseen tapahtuneesta ja vakuuttaa, että vastaisuuden varalta he ovat valmiudessa.

Sydney Morning Heraldin yleisöosastolla joku kirjoitti, että kristityillä ja muslimeilla on ainakin yksi yhteinen piirre. Kummatkin raivostuvat elokuvista, jota he eivät ole nähneet!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti