maanantai 26. joulukuuta 2011

Australian valkoinen ibis

Puiden latvoista on hyvä tarkkailla maailman menoa. 
Puolentoista kilometrin päästä kotoamme on puisto, jonka halki virtaa joki nimeltä Prospect Creek. Siinä olevalla saarekkeella asuu satoja ellei tuhansia Australian valkoisia ibiksiä (Australian white Ibis, Threskiornis molucca). Niiden siipienväli saattaa oli reilusti yli metrin.

Tapaninpäivänä saarella oltiin hautomapuuhissa, joissakin pesissä oli jo untuvikkoja. Lintua kutsutaan myös pyhäksi ibikseksi.


Oikealla ylhäällä haudotaan alhaalla hoidetaan poikasta,
Vasemmalla lähdetään lentoon ja suitaan höyheniä.
Muita ibiksiä Australiassa ovat oljen tavoin kaulassa törröttävistä karvoista nimensä saanut olkikaulaibis (Straw-necked Ibis, Threskiornis spinicollis) ja kiiltävä ibis (Glossy Ibis, Plegadis falcinellus). Kaikki ovat yleisiä lintuja maan sisäosaa lukuunottamatta.

1 kommentti:

  1. Hyvää joulun jälkeistä aikaa pyhien lintujen pariin, Mara.
    Liityin vihdoinkin pappilan sivustolle seuraamaan elämääsi/ -nne, mikä varsin moninaista onkin ollut. Kovin ovat erilaiset puitteet ja linnustot tänne verrattuna. Meillä on erikoista ollut Etelä-Suomen sää joulun pyhinä. Tapanina puhalteli harvinainen myrskytuuli lännestä yli koko Skandinavian. Sähköt on mennyt kymmeneiltä - jopa sadoiltatuhansilta talouksilta, puita kaatunut, junien liikenne paikoitellen taas tästä syystä poikki. Laivat myöhästelleet Maassa ei ole lunta, jospa alkuvuodesta alkaisi jäähtymään etelässäkin.

    Hyviä välipäiviä kesäiseen pappilaan,

    t. Paavo

    VastaaPoista