lauantai 3. joulukuuta 2011

Lukemista viikonlopuksi


Australian suurimmat sanomalehdet The Australian ja Sydney Morning Herald ilmestyvät kuusipäiväisinä. 

Ostin molempien lehtien viikonloppupainokset lauantaina 3.12. The Weekend Australian (kuvassa oikealla) painoi liitteineen noin 640 grammaa ja Sydney Morning Herald Weekend noin 1,1 kg!

Molemmissa on runsaasti osioita ja kummallakin mukana myös aikakauslehden tyyppinen julkaisu. Viikonloppuna The Australian maksaa 2,60 AUD (noin 1,95 €) ja Sydney Morning Herald 2,50 AUD (noin 1,90 €). 

Irtomainoksia on lehtien välissä yllättävän vähän. Täällä tosin postilaatikkoon ilmestyy useita mainosnippuja viikossa.

Eli nyt eikun lukemaan. Viikonloppuja!

2 kommenttia:

  1. Lisähuomautukena edelliseen, että molemmissa lehdissä on laajoja artikkeleita, sellaisia joiden minä olin luullut kadonneen Merto-tyyppisen journalismin tieltä. Aivan ilmeisesti lehdet luottavat siihen, että australialaiset osaavat ja jaksavat lukea pitkiäkin juttuja.

    Toinen huomautus on se, että toistaiseksi lehtien kulttuurisivut ovat olleet lehden muuhun sisältöön nähden hieman keppoisia. Mutta Haruki Murakamin uusinta osasivat kyllä kehua ihan asiallisesti.

    VastaaPoista
  2. Viikonloppu edessä ja ilmeisesti uudet numerot:) Noista on hyvä jakaa selkeitä osioita pöydän toiselle puolen. Joskus lehtemmekin taitettaneen yhtä selkeästi kuin kuvaamasi pari paikallista julkaisua. Tilataanko Austraaliassa sanomalehdet kotiin vai käydään Etelä-Euroopan tyliin ostamassa lähikioskilta? Onko suomalaisia aviisia sattunut silmiin? -viikon vanhoja? Painettu sana painaa punnittunakin liekö enemmän?
    - Riitan mainitsemasta Metro-lehdestä viikolla täällä sen verran, että kovan myrskyn pyyhkäistessä Suomenkin yli Tapanina oli kansalaisjournalismi kukkeimmillaan. Kuvia ja tekstejä rantautui lehden toimitukseen ja sitä kautta myrskyn tuhoista sai paljon paremman kuvan kuin ykstitäisen toimittajan harhailu Espoon perukoilla. Joskus on hyvääkin sanottavana ja materiaali tallentui ensisijaisesti verkkosivuille.

    Hyvää alkavaa viikonloppua, vuoden viimeistä ja ensimmäistä.

    VastaaPoista