perjantai 25. lokakuuta 2013

Kas, kas, tuossa on kaskas

Uskaltauduimme Suomenvieraidemme kanssa perjantaina käymään Blue Mountainsilla, jossa yhä edelleen palaa useampi tulipalo. Kävimme Katoombassa, jonne vievä tie Great Western Highway ei ole aivan tulipalojen tuntumassa. Matkalla oli aika tiuhaa savua, mutta päästyämme perille ylös vuorille, savua ei enää ollut. Kolme sisarusta seisoa jököttivät entiseen malliin.

Kolme sisarusta iltapäivän auringossa.
Tämä kaskas on täkäläiseltä nimeltään
Masked devil. Se on noin neljäsenttinen.
Kaskaita on monenvärisiä.  

Valtava, korviin sattuva sirkkojen siritys täytti koko alueen. Kyseessä ovat kaskaat, jotka nyt ovat nousseet riiuulle. Ne viettävät monivuotisen toukka-asteensa maan sisällä, ja kun ovat tulleet sukukypsiksi, ne nousevat maan pinnalle muuttuakseen lentäviksi hyönteisiksi. Hyönteisinä niiden elinaika lasketaan viikoissa.

Urokset saavat aikaan jopa 120 desibelin vahvuisen äänen! Lajeja ja värejä on useita. Paloalueilla uusia kaskaiden ääntä voidaan joutua odottamaan monta monta vuotta.

Alueen polkuja on suljettu palovaaran vuoksi!
Tulipalot ovat romahduttaneet kävijämäärät Katoombassa. Parhaimmillaan siellä käy 11 000 turistia päivässä (vuodessa noin 4 miljoonaa), nyt vain sadoissa laskettava määrä. Saamatta jääneet tulot ovat noin kaksi miljoonaa dollaria päivässä. Huolestuttavinta on matkailuyritysten kannalta se, että nyt myös perutaan aiemmin tehtyjä varauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti